Σάββατο 12 Απριλίου 2014

The toxic post

Έχει ο άλλος μπλογκ και θεωρεί ότι ο χώρος εν δικός του και άρα δικαιούται να λαλεί και να γράφει ό,τι θέλει!Να πιάνει το φτυάρι και να τους θάφκει ούλλους!Το μάστρο που- κατά την άποψή του εν του εφέρτηκε καλά- τον τάδε φίλο του που επήεν στον τάδε τόπο με την τάδε παρέα και εκάμναν τα τάδε -κατά την άποψην του- αναίσχυντα πράματα, τον τάδε φίλο του που- κατά την άποψή του- εν του εφέρτηκεν δίκαια, την τάδε γνωστή που -ού αντροπή!- έμεινεν έγκυος και κρύφκει το...

Ναι ξέρω, το μπλογκ εν δικό του... Ναι ξέρω, έχουμε ελευθερία του λόγου και ο καθένας λαλεί ό,τι θέλει... Ναι ξέρω, εν  προσωπικός του χώρος και ο καθένας εισέρεχεται με ιδίαν ευθύνη... Ναι ξέρω, τουλάχιστον το κράξιμο και το θάψιμο ήταν ανώνυμο...

Ναι, ξέρω! Εν παγκόσμιος ιστός όμως τα γέρημα και τα σκοτεινά! Γράφεις ένα ποστ και εκθέτεις το σε χιλιάδες ζευγαρια μάτια. Και ο άλλος που το διαβάζει και ξέρει ότι εν για λλόου του που γράφεις, νιώθει να ξεγυμνώνεται μπροστά σε χίλιους περαστικούς. Νιώθει όπως εκείνους που τους εβάλλαν σε μια πλατεία σε δημόσια θέα για να περνά ο κόσμος να τους φτύνει.Ναι ξέρω είπαμε, εν ανώνυμο το ποστ. Nομίζεις όμως ότι ο άνθρωπος που τον έκαμες με το ποστ σου να έχει τη ψυχολογία του κατατρεγμένου, έχει τη ψυχραιμία να σκεφτεί τούτα τα πράματα;;;

Τι είπες πολυαγαπημένε αναγνώστη; έκραξα το γνωστό μου σ'ένα ποστ που εγράφτηκεν κατά του κραξίματος;; έχεις δίκαιο αγαπημένε! Τουλάχιστον όμως εγώ είμαι εντελώς άγνωστη μεταξύ αγνώστων και ο γνωστός "δράστης" πιθανότατα αγνοεί την ύπαρξη αυτού του μπλογκ. Αν παρ'ελπίδα όμως το ανακαλύψει και διαβάσει το ποστ αυτό, εύχομαι να αντιληφθεί το πνέυμα με το οποίο το έγραψα.

Περαστικά μου!

17 σχόλια:

  1. ναι αλλά έτσι είναι.
    blog. ένα ηλεγκτρονικό ημερολόγιο. προσβάσιμο από όλους.
    εσκέφτηκα το πολλές φορές, αλλά εν θα σταματήσω να το κάμνω. κάμνει μου καλό, τζαι αν το διαβάσει το άτομο για το οποίο μιλώ, ίσως απλά βελτιωθεί. αν όι, φκάλλω το που μέσα μου.
    δατ'ς πρίτι ματς ολ δέαρ ις του ιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταλαβαίνω τι λες και ίσως έχεις δίκαιο. Απλά ίσως να έπρεπε όλοι μας να προσέχουμε περισσότερο όταν δημοσιεύουμε για κάποιον άλλον πληροφορίες άκρως προσωπικές π.χ. μια κρυφή εγκυμοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pragmatika katalavainw se...egw ekleisa to blog mou gia tous logous pou molis egrapses.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κατινιό εν μες το γαίμα μας, όσοι το κάμνουμεν στα βλογς κάμνουμεν το τζαι εκτός ίντερνετ. Συμφωνώ ότι πρέπει να προσέχουμε να μεν φωτογραφίζουμεν άτομα, αν θέλεις να θίξεις μιαν κατάσταση μπορείς να το κάμεις τζαι χωρίς να εκθέσεις το άτομο, ειδάλλως εν καθαρό ξεκατίνιασμα (ναι, έκαμα το τζι εγώ αλλά νομίζω κανένας εν μπορεί να καταλάβει ποιόν αφορά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν εν όμως το βλογ εν όντως ηλεκτρονικό κατινιό, τότε ακόμα και το προσωπικό ημερολόγιο το ίδιο δεν είναι; Ναι, εκείνο μπορεί να νομίζεις ότι κανένας εν θα το δει, αλλά και πάλι δεν το κάνει εξίσου λιγότερο κατινιό. Δεν ξέρω αν συμφωνώ και πολλά με το ποστ σου, γιατί, ναι στο παρελθόν ήθελα να μιλήσω για ένα θέμα/άτομο το οποίο με απασχόλαν ΠΑΡΑ πολλά, τζιαι ήθελα κάποιες απόψεις, έτσι αναζήτησα να τα πω ανάμεσα σε "αγνώστους" στο βλογ. Το συγκεκριμένο άτομο όμως, επειδή με διάβαζε, και νταξ ήξερα ότι μπορεί να με διάβαζει (δεν ήμουν και σίγουρη), άρχισε να με λέει κατίνα επειδή δεν του άρεσε η άποψη που είχα για το άτομο του (αν και γνώριζε πολύ καλά την γνώμη μου για εκείνον - για έναν πρώην μου σου λέω - άστα ζόρια). Αυτό που θέλω να πω, εάν ξέρουν ότι γράφεις, και ξέρουν ότι γράφεις γενικά για τα πράγματα που σε απασχολούν, τότε νομίζω είναι και λίγο δικό τους θέμα εάν θα διαλέξουν να συνεχίζουν να σε διαβάζουν, και ας τύχει και πουν κάτι κακό για σένα. Μου έχει τύχει π.χ. να κόψω να διαβάζω βλογς γιατί απλά με ενοχλούσαν τα λεγόμενα τους (μπορεί να εκάναν αναφορά για μένα) αλλά δεν το ξέρω γιατί απλά ήταν δική μου επιλογή αν θα διαλέξω να συνεχίσω να τα διαβάζω ή όχι. Το να εκφράζεις την άποψη σου για κάποιον με κόσμιο τρόπο είναι σωστό. Αλλά το να λες του άλλου, όχι μην γράψεις καθόλου για κάτι το οποίο εσύ ρε παιδί μου στην τελική μπορεί να το αισθάνεσαι πολύ έντονα, δεν είναι και πολύ σωστό. Παίζει ρόλο και ο τρόπος νομίζω στην τελική. Μπορείς να εκφράζεις τις απόψεις σου, και ας ξέρει ο άλλος ότι είναι για εκείνον που μιλάς, αλλά τουλάχιστον να το γράφεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πληγώσεις ή τουλάχιστον να μην προσβάλεις. Ή και να τύχεις να προσβάλεις τουλάχιστον να είσαι διακιολογημένος γιατί το κάνεις. Δεν ξέρω και τι φάση έπαιξε με σένα βασικά, αλλά όταν κατηγορήθηκα από αυτόν τον "πρώην" για κατινιό στο βλογ μου, αφότου χωρίσαμε, και αφότου μου ράγισε τη καρδιά μου, το βλογ υπήρξε για μένα η ψυχανάληση μου και κατά κάποιο βαθμό το καταφύγιο μου. Γι' αυτό, αν και καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης σου, δεν συμφωνώ απολύτως.

    Καλή μας εβδομάδα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διπολιλκή προσέγγιση. Εν είναι ούτε λάθος ούτε σωστό κατα την δική μου άποψη. Βασικά εν σωστό που την μια από την άποψη του blogger και σωστό που την άλλη από την άποψη του αναγνώστη ή λάθος όπως θέλεις βλέπεις το. Εν βοηθώ right? Άντε περαστικά μας και καλή Ανάσταση να έχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είσαι ζυγός;;;; Χαχαχα πολλά αναποφάσιστες σήμερα. :P

      Διαγραφή
    2. χαχαχα με ωροσκόπο δίδυμο. εκατάλαβες εν έχω με ίσια με ζαβή Λου μου.!!!

      Διαγραφή
  7. καλή Ανάσταση κορίτσια. 'Ολες οι γνώμες καλοδεχούμενες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν αναλαμβάνουμε την ευθύνη να εκτεθούμε σ' αυτόν το χώρο, πρέπει να 'χουμε και γερό στομάχι για ν' αντέξουμε στις δυσκολίες, αλλιώς δε συμμετέχουμε.Και φυσικά δεν τα παρατάμε σε καμιά στραβή κι ανάποδη.Θέλει κι αυτός ο χώρος το "Γερμανό" του!
    Να 'σαι πάντα καλά και καλό Πάσχα να περάσεις!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα πώς γίνεται να συμφωνώ λλιον πολλά με ουλλους, εν μυστήριο (είμαι ταύρος με ωροσκόπο λέοντα, αν βοηθά καθόλου!)

    Συμφωνώ samaritissa μου τζιαι neerie, ότι εννεν σωστό να "φωτογραφίζουμε" πρόσωπα και να τα εκθέτουμε.

    Συμφωνώ και με την Lou όμως, ότι κάποτε το blog λειτουργεί σαν ψυχαναλυτικό μέσο, οπόταν μπορεί και δικαιούται ο καθένας να γράφει αυτό που τον "καίει" χωρις να "καίει" κάποιον. Τώρα αν κάποιος αναγνωρίσει τον εαυτό του στα γραφόμενα, είναι δικό του θέμα πως θα το χειριστεί... στους υπόλοιπους αναγνώστες παραμένει ένας άγνωστος.

    Συμφωνώ και με Αμαδρουαδουα, δεν έχει ούτε λάθος, ούτε σωστό... τζιαι καλήν Ανασταση, επίσης...

    Τζιαι επίσης συμφωνώ με Νίκο, ότι μιας τζιαι γινουμαστε δημόσια πρόσωπα τζιαι εκτεθομαστε, βάζουμε και τα guts να αντέχουμε το κόστος της προβολής... και το ρίσκο της αναγνώρισης, θα προσθέσω.

    Ευτυχώς που μπήκα πριν σχολιάσουν τζιαι άλλοι!!
    Δεν θα άντεχα άλλες... συμφωνιες
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω πως λίγο έως πολύ με κάλυψαν όλοι οι προηγούμενοι..
    Προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει ο καθένας που γράφει, να έχει την κρίση να καταλάβει τι έχει όντως δικαίωμα να θίξει και τι όχι. Να μην πατάει η δική μου ελευθερία τη δική σου και πάει λέγοντας!
    Επίσης, θα ήθελα να εστιάσω σε κάτι, στην εμπιστοσύνη.. ειδικά αυτό που αναφέρεις με την εγκυμοσύνη, δεν θα έπρεπε να φτάσει στα αυτιά ενός γνωστού και κατ' επέκταση στο blog του και στα μάτια τόσων άσχετων περαστικών..
    Καλή Ανάσταση Σαμαρείτισσα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. νομιζω εχω υποψην μου ποιον μπορει να εννοεις. που την αλλη μπορει να εννοεις αλλον διοτι καμνουν το πολλοι, που την αλλη μπορει να μιλας τζιε γενικα.

    Αλλα come on, "χιλιαδες ζευγαρια ματια"; στην κυπριακη μπλογκσφαιρα; πφφφτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν ξέρω αν έχεις υπόψη σου ποιον εννοώ. Φαντάζεσαι να έχουμε κοινούς γνωστούς; Who knows! χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή