Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Με αεροπλάνα και βαπόρια...

Καθώς εμίλουν με μια φίλη μου και ένα επικείμενο ταξίδι χτες, ήρτεν στο νου μου η εικόνα του αεροδρομίου και εκατέλαβεν με ένα διφορούμενο συναίσθημα που μου δημιούργησε μια συναισθηματική σύγχυση. 

Τελειώνοντας το τηλεφώνημα αναρωτήθηκα γιατί να νιώθω έτσι και συνειδητοποίησα ότι το αεροδρόμιο ανέκαθεν ήταν καταχωρημένο στο υποσυνείδητό μου με ανάμεικτα συναισθήματα και ότι αν με έβαλλε κάποιος να το κατατάξω στα "in" ή στα "out"  της ζωής μου, εν θα ήξερα πού ακριβώς θα ήθελα να το τοποθετήσω . 

Το αεροδρόμιο έχει στην αντίληψη μου μια υπόσταση αντιφατική. Εν ο χώρος που μου προκαλεί χαρά και ενθουσιασμό κάθε φορά που ετοιμάζομαι για ταξίδι. Αλλά είναι ταυτόχρονα και ο χώρος που μου προκαλεί το αίσθημα της "απώλειας" κάθε φορά που αποχαιρετώ αγαπημένα πρόσωπα που φεύκουν μακριά και δυστυχώς τούτο εχρειάτηηκε να τ κάμω πολλές φορές μέχρι τώρα. 

Πέραν των συναισθημάτων μου, το ίδιο το αεροδρόμιο ως χώρος, εν σαν τη μέρα με τη νύκτα μαζί σε ένα πρόσωπο. Στον κάτω όροφο χαρές και πανηγύρια, ενώ ταυτόχρονα στον πάνω όροφο, δάκρυα και αποχαιρετισμοί.



Εν πάση περιπτώσει, καλό ταξίδι σε όσους ετοιμάζονται για πτήσεις... Καλά να περάσετε.

(αγαπημένε μου κι όμορφε ξένε μου, μου έλειψαν οι στιγμές που "ετοίμαζα ταξίδι μοναχά για πάρτη σου στα μεγαλα νησιά του μυαλού και του χάρτη σου") 

12 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. ωω :( Ετοιμάζεσαι να αποχαιρετήσεις κανένα αγαπημένο πρόσωπο;;

      Διαγραφή
    2. έφτασα σε σημείο να συνηθήσω το welcome and goodbye, τζαι λίο πριν το επερχόμενο welcome εποσhαιρέτισε με για τα καλά που μόνο του το πράμα.

      Διαγραφή
  2. Τζαι εγω κάπως ετσι νοιωθω για τα αεροδρομια....Κλαμα που εχω ρίξει στο παλιό της Λάρνακας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε είχα πρόβλημα με τα λεωφορεία, γιατί μ΄ αυτά πηγαινοερχόταν το Σοφάκι μου απ΄ την Αθήνα.Τώρα το ξεπέρασα που το ΄χω δίπλα μου.
    Θα συμφωνήσω όμως γενικά πως όλα τα μεταφορικά μέσα είναι μια υπόθεση που δύσκολα ξεπερνιέται!
    Ο Θεός να σ΄ έχει καλά!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ' αρέσουν τα αεροδρόμια! Σημαίνει πως κάποια περιπέτεια πάλι θα έχω! Έχω περάσει πολλές ώρες σ' αυτά. Αλλά νομίζω πως μπορώ να αντιληφθώ τί εννοείς, δεν έκλαψα ποτέ αλλά το αίθημα που σου σφίγγεται το στομάχι το νιώθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουφ... Γιατί καλό μου παιδί μάς πατάς τον κάλο;
    (Κι όμως έχω ζήσει και πολύ ωραίες στιγμές στα αεροδρόμια)
    Φιλούθκια και καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή