Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Η Μαύρη Λίστα

Το θέμα παλιό και χιλιοειπωμένο. Τόσο τετριμμένο και μπανάλ που με κουράζει και μόνο να το σκέφτομαι, όχι να το περιγράφω κιόλας. Αποφάσισα να το γράψω εδώ για να ανατρέχω και να το θυμάμαι και γιατί το να τηρώ ημερολόγιο είναι μια ενέργεια που κάποτε απέβηκε μοιραία και μου άφησε παιδικά τραύματα...

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από τους άντρες της μπλογκόσφαιρας. Τα παρακάτω αποτελούν προσωπικές μου απόψεις (πολύ θα ήθελα να έλεγα κιόλας ότι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα αλλά δυστυχώς...)

Μου δημιουργήθηκε λοιπόν η εξής εντύπωση: Σου την πέφτει ένας άντρας; Δύο ενδεχόμενα θα συμβούν: α) θα ενδώσεις β)θα γίνεις εχθρός του επειδή δεν ενέδωσες. Το να καταλήξετε φίλοι δεν υπάρχει καν στα προγνωστικά.  Όσες μα όσες φορές μου την έπεσε ένας άντρας που δεν μπορούσα να τον δω ερωτικά, προσπαθούσα με τον πιο ήπιο και διακριτικό τρόπο να του εξηγήσω ότι δεν ενδιαφέρομαι και θα ήθελα να είμαι φίλη του. Σε όλες τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν:  α) έμπαινα αμέσως στη μάυρη λίστα  ή  β)δήλωνε ότι θα μείνουμε φίλοι με απώτερο σκοπό να συνεχίσει το εκ του σύνεγγυς πρήξιμο, να καταλάβει eventually ότι δε βγαίνει πουθενά και να γίνει αυτόματα θανάσιμος εχθρός μου. 

Ελεος ρε άντρες! Μα γιατί το κάμνετε τούτο;;;;;; Εν τόσο δύσκολο να δεχτείτε το ''όχι" ως απάντηση;;;
Πώς γίνεται πχ μέχρι χτες να σου τάζει κάποιος τον ουρανό με τ'άστρα και σήμερα να κάμνει ότι εν σε ξέρει επειδή εν του έκατσες;

Προσωπικά εκουράστηκα με τούτην την ιστορία. Την επόμενη φορά που θα "σουλατσάρει" κάποιος γύρω μου, θα δοκιμάσω να του πω πως γουστάρω γυναίκες μπας και έτσι δεν πληγωθεί ο εγωισμός του και γλιτώσω τη μαύρη λίστα. 


15 σχόλια:

  1. Ωραιότατο θέμα! Αναμένω απο στιγμή σε στιγμή να πεταχτει καποιος να πει το κλασσικο (με το οποίο διαφωνω) "Δεν υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατα βάθος (και κατα επιφάνεια) χαίρομαι που διαφωνείς με το "δεν υπάρχει φιλία..." επειδή θα ήθελα πολύ να ήμουν φίλη με κάποιου άντρες αλλά δυστυχώς όσες φορές επροσπάθησα είχα τα προαναφερθέντα ολέθρια αποτελέσματα :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας φίλος μου στην Αμερική ελαλεν μου οτι ναι ειμαστε φίλοι....εν σημαινει οτι δεν θα κοιτάζω το στήθος σου, εν μπορώ να μεν το δω, αλλα δεν σημαινει οτι δεν ειμαστε φιλοι!

      Αντρες φίλους εχω γενικά. Στο φιλικο επιπεδο πάω τα πολλα καλα...στο αλλο επιπεδο ασε....

      Κατα τα αλλα εν τζαι φκάλουμε ακρη!

      Διαγραφή
    2. Ωραίο concept ο φίλος σου χα χα χα! Άντρες!

      Διαγραφή
  3. Kαλά τα λες! 'Ομως νομίζω πως αυτό το θέμα δεν απευθύνεται μόνο στους άντρες αλλά και στις γυναίκες. Και εμείς όταν κάποιος δεν μας κάθεται προσπαθούμε να του βρούμε χίλια μύρια ελαττώματα. Εν ο ανθρώπινος εγωισμός πιστεύω...
    Να τους πεις ότι γουστάρεις γυναίκες εννεν και τόσο καλή ιδέα κατά τη γνώμη μου! Και αν αυτός έχει ένα φίλο που σε γουστάρει και σου αρέσει? θα χάσεις την ευκαιρία? (λέω εγώ η συμφεροντολόγα :P) Eνώ αν του πεις πχ: ακόμα είμαι αλλού και δεν είμαι έτοιμη να προσωρήσω, σκέφτου το! εν θίγεται κανένας εγωισμός! :P Δύσκολο κεφάλαιο τούτοι οι άντρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εν καλά που λαλείς ρε serenity, τούτον με το φίλον του φίλου εν το εσκέφτηκα. Αλλά άμαν κάμεις "κατάσταση" με το φίλον του, πάλε θα πληγεί ο εγωισμός του. Οπόταν, πού ήσουν; πούποτε (που λέμε και στα κυπριακά). Πάλε στη μαύρη λίστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τσουπ!Να κι εγώ που με φωνάξατε!Καλά σε πέτυχα σε ντουζένια ανάρτηση... και πολύ μ΄ αρέσει.Είχα κάνει σχετική ανάρτηση στο δικό μου με τίτλο "χωρισμός και sex" κι είχα πει πως μετά από χωρισμό(εμείς οι άντρες), δε γίνεται να κρατάμε φιλικές σχέσεις με την οποιαδήποτε χωρισμένη σύντροφο(παντρεμένη ή ανύπαντρη) κι ήμουν απόλυτος σ΄ αυτό.Πίστευα και πιστεύω(κι απ΄ ότι διάβασα την ανάρτησή σου, αλλά και τους σχολιασμούς) πως οι γυναίκες σκέφτονται διαφορετικά.Και το λέω χωρίς να θέλω να κάνω τον ξύπνιο και συγνώμη κιόλας αν ανακατεύτηκα!
    Για τις απόψεις σου πάντως σε συγχαίρω και γι΄ αυτό σε προσκαλώ να περάσεις απ΄ το ιστολόγιό μου να παραλάβεις(εάν θέλεις κι εσύ φυσικά) ένα βραβειάκι που σου χάρισα!
    Καλό σου βράδυ, χρόνια πολλά και καλή λευτεριά στις δυο μου πατρίδες(Ελλάδα και Κύπρο)!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω καλώς τον!Περίμενα πώ και πώς να δω καμιά αντρική "ανταπόκριση" για το θέμα πιο πάνω. Από το ιστολόγιό σου θα περάσω σίγουρα για να διαβάσω και τη σχετική ανάρτηση. Γεια χαρά!

      Διαγραφή
    2. Α, κι ευχαριστώ πολύ για το βραβειάκι :-)

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Γλουπ! Θα προτιμούσα να άκουγα ότι έχω άδικο. Αλλά απ' ότι βλέπω, όλες συμφωνείτε... :S

      Διαγραφή
  7. συμβουλές

    1. Μετά που θα ρίξεις χιλόπιττα αρχίζεις να μιλάς για ποδόσφαιρο. πες ένα καλό λόγο για την ομάδα του και τελείωσε, αποκλείεται να σε δει ως εχθρό.

    2. Παράγγειλε μπύρα. Δύσκολα οι άντρες βλέπουν εχθρικά μια γυναίκα που πίνει μπύρα.

    3. Σχολίασε τον κώλο της διπλανής σου. Θα το εκτιμήσει δεόντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωωω, καλώς την. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Είσαι σίγουρη για τη συμβουλή νο 3;;; επειδή αυτό ίσως να τον βάλει σε σκέψεις για τις
    "προτιμήσεις" μου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν σε χωρίσει ένας άντρας που εσύ έσιεις μεγάλα όνειρα μαζί του (μη κακό-πτου πτου πτου κλπ) εσύ εν θα παραμείνεις τζιαμέ πελλαμένη πάνω του;

    κάτι έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φουρνόφκιε μου, εν άλλο το πρόβλημα μου. Το πρόβλημα είναι ότι που την στιγμή που κάποιος αποφασίζει να σου την πέσει, έχεις 2 επιλογές: α)αποδέχεσαι β) μάυρη λίστα. Εν υπάρχει τρίτη επιλογή

      Διαγραφή